Veel gestelde vragen

Mochten er vragen zijn die hier niet worden beantwoord, dan kunt u deze stellen via het discussie forum of door het sturen van een email.

Vragen over Bridgemate II

Bridgemate en veiligheid gegevens

Bridgemate batterijen

Levering Bridgemate

Computer voor Bridge-It

Bridge-It rekenprogramma

Prijzen en informatie

Waar tref ik vragen en antwoorden over Bridgemate II aan?

Voor de Bridgemate II is een speciale vraag en antwoord pagina ingericht. Deze treft u aan op deze pagina.


Hoe veilig zijn mijn gegevens in de Bridgemate?

De gegevens ingevoerd op de Bridgemate Pro worden in totaal op vier plaatsen opgeslagen, te weten de Bridgemate zelf, het basisstation, het scorebestand en in het rekenprogramma. De gegevens in de Bridgemate zelf worden opgeslagen in een speciaal soort geheugen dat ook bewaard blijft wanneer de batterijen verwijderd zijn. Zij worden pas weer verwijderd nadat de Bridgemate zich voor een volgende zitting heeft aangemeld. Mocht u onverhoopt uw zittingegevens kwijt zijn, dan kunt u altijd de scores nog uit de Bridgemate handmatig uitlezen.


Zijn de Bridgemates kwetsbaar voor vallen?

De Bridgemate is een stevig apparaat en kan tegen een behoorlijk stootje. Van tafel afvallen zal in de meeste gevallen niet leiden tot beschadiging van de Bridgemate. Dataverlies zal in geen geval optreden. De scores zijn reeds doorgestuurd naar het basisstation en worden tevens intern opgeslagen in de Bridgemate en gaan niet verloren bij losraken van de batterijen.


Wat gebeurt er als er vloeistof over de Bridgemate heen komt?

Zoals voor alle electronische apparaten geldt ook voor de Bridgemate dat aanraking met vloeistof niet bevordelijk is. De Bridgemate is echter een goed afgesloten apparaat en gegevens zullen nimmer verloren gaan. Het is wel aan te raden om de Bridgemate snel na een dergelijk voorval schoon te maken en voor de zekerheid de scores uit te lezen.


Hoe lang gaan de batterijen van de Bridgemate mee?

De batterijen van de Bridgemate Pro gaan ongeveer 200 uur mee. Bij gemiddeld gebruik (24 spellen per zitting) staat de Bridgemate ongeveer 30 minuten per zitting aan, wat inhoudt dat de batterijen tot 400 zittingen kunnen meegaan. Externe factoren en de automatische leegloop van batterijen kunnen deze aantallen verlagen.


Wat voor batterijen gebruikt de Bridgemate?

In de Bridgemate worden 4 AAA ("triple A") batterijen van 1,5 volt gebruikt. Standaard worden Duracell alkaline batterijen meegeleverd. Bij vervanging wordt aangeraden om alkaline batterijen te gebruiken. Deze zijn beschikbaar al vanaf een paar euro per vier stuks.


Kan ik oplaadbare batterijen gebruiken?

Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte oplaadbare batterijen is dit mogelijk. Oplaadbare batterijen van hoge kwaliteit kunnen tot 1,4 volt worden opgeladen. Dat is voldoende om de Bridgemate te laten functioneren. Wij raden u aan om eerst te experimenteren alvorens u voor alle Bridgemates oplaadbare batterijen aanschaft.


Betaal ik verwijderingsbijdrage voor de batterijen?

Bridge Systems is aangesloten bij "Stichting Batterijen" (Stibat) en draagt de wettelijke verwijderingsbijdrage van 0,02 euro per batterij af aan deze stichting. Deze verwijderingsbijdrage wordt verder niet aan u doorberekend.


Heb ik garantie op de Bridgemate?

Ja, de Bridgemate wordt geleverd met 2 jaar garantie. Eventueel kunt u deze garantieperiode verlengen naar 3 of 4 jaar. Op gebruikte Bridgemates wordt 1 jaar garantie gegeven. Deze garantie kan niet verlengd worden.


Wat wordt er met de Bridgemate meegeleverd?

Indien de club lid is van de NBB verkrijgt u via de NBB het NBB-Rekenprogramma. Dit programma is gebaseerd op Bridge-It en werkt samen met de Bridgemates. Eventuele extra benodigdheden zoals communicatiekabels of wedstrijdleiderpluggen schaft u separaat aan. Niet-NBB clubs krijgen bij aanschaf van Bridgemates het Bridge-It rekenprogramma gratis meegeleverd. Zie de prijslijst voor de exacte voorwaarden. Bridge-It omvat het volgende:
  • De laatste versie van Bridge-It software op cd-rom.
  • Handleiding voor Bridge-It en Bridgemate.
  • 1 licentie voor installatie en gebruik op 2 computers.


Wat is de levertijd van de Bridgemate Pro?

De Bridgemate Pro (nieuw) is niet meer leverbaar. Gebruikte Bridgemates Pro zijn ruim voorradig. (laatst bijgewerkt: 13-10-2012)


Welke accessoires dien ik naast de Bridgemates aan te schaffen?

Op de bestellen pagina staat een aantal voorbeeldbestellingen vermeld die aangeven welke accessoires benodigd zijn bij de Bridgemate.


Kan ik de USB-stick waarop Bridge-It staat ook gebruiken voor andere bestanden?

Ja, dat is geen probleem. Let wel op dat u het installatiebestand niet verwijdert! Het gebruik van de USB-stick voor andere bestanden is op eigen risico, indien u een nieuwe USB-stick nodig heeft met het installatiebestand van Bridge-It zullen daar kosten voor in rekening worden gebracht.


Kan ik de communicatiekabel ook op USB aansluiten?

Dat is mogelijk. Hiervoor dient u een converter aan te schaffen die een USB poort in een seriele poort omzet. Zie artikel 35 in de kennisbank voor meer informatie over converters.


Waar moet mijn computer aan voldoen?

Zie de Bridge-It systeemeisen pagina voor meer informatie.


Ik wil een reserve communicatiekabel aanschaffen. Kan dat?

Dat is mogelijk. Naast de standaard meegeleverde communicatiekabel heeft u de mogelijkheid om een extra kabel aan te schaffen. U kunt dit uiteraard ook doen nadat u het systeem reeds heeft aangeschaft.


Hoeveel installaties van het Bridge-It rekenprogramma mag ik maken?

U krijgt standaard het recht om twee installaties te maken. Dit kan bijvoorbeeld een installatie zijn op de clubcomputer en een installatie bij de wedstrijdleider thuis. Indien u meer dan twee installaties wenst te maken, is het vereist dat uw gebruikslicentie uitgebreid wordt. U kunt de licentie uitbreiden met een beperkte licentie (recht op 1 extra installatie), of een volledige licentie (recht op 2 extra installaties).


Wat kan ik allemaal met het uitrekenprogramma Bridge-It?

Zie de Bridge-It pagina voor meer informatie over het uitrekenprogramma.


Kan ik Bridge-It ook gebruiken zonder Bridgemates?

Dat kan. Bridge-It is een volwaardig uitrekenprogramma waar u ook handmatig scores kunt invoeren. De Bridgemate is uiteraard een ideale manier om snel een betrouwbaar de scores over te brengen van de tafel naar het programma.


Kan Bridge-It ook viertallen of individuele wedstrijden aan?

Nee, Bridge-It ondersteunt alleen parenwedstrijden. Het NBB-Rekenprogramma ondersteunt wel viertallen. Het NBB-Rekenprogramma is alleen beschikbaar voor verenigingen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond.


Welk besturingssysteem is benodigd voor het gebruikt van Bridge-It?

Ondersteund wordt Microsoft Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10. Zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen worden ondersteund, alsmede Home, Pro en Ultimate/Enterprise uitvoeringen.


Ik wil eerst een offerte ontvangen. Kan dat?

Indien u direct een prijsopgave wenst te ontvangen, kunt u dat doen via de bestellen pagina. Vul de gevraagde informatie bij stap 1 en 2 in, vervolgens krijgt u bij stap 3 een overzicht van de kosten te zien. Deze pagina kunt u afdrukken waarna u de bestelpagina weer verlaat. Ga niet verder naar stap 4 of 5. Het is ook mogelijk om een offerte te ontvangen van een van de Bridgemate leveranciers. Stuur hiervoor een e-mail naar een van de verkooppunten waarin u aangeeft wat u wilt bestellen. Zie de verkooppunten pagina voor contactgegevens. U kunt ook gebruik maken van de reageren pagina. Houd rekening met enkele dagen alvorens u de offerte ontvangt.


Heeft u ook foldermateriaal beschikbaar?

Nee, folders zijn niet meer beschikbaar. Alle informatie over de Bridgemate en het Bridge-It rekenprogramma treft u aan op deze website.